Shakespeare szerelem-inkarnációi a kolozsvári színisek előadásában

A három Shakespeare-vígjáték (Ahogy tetszik, Vízkereszt, Szentivánéji álom) cselekményszálainak összefonódásából született meg a „Shakespeare in love or Love in Shakespeare or what you will vagy amit akartok” című montázs-előadás, amelyet a kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának III. éves végzős diákjai mutatnak be pénteken, január 17-én. Az előadás rendezője Köllő Csongor.

A kolozsvári BBTE Színház és Televízió Karának III. éves végzős diákjai nyilvános bemutatóra készülnek, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. A bemutatóra január 17-én, pénteken kerül sor a Kar épületében található Harag György Stúdióteremben (Farkas/Kogalniceanu u. 4. szám), 19 órai kezdettel. További előadások ebben a hónapban január 19-én és 26-án lesznek.

„A Shakespeare in love or Love in Shakespeare or what you will vagy amit akartok egy montázs-előadás a szerelemről, ahogyan azt William Shakespeare három vígjátékának (Ahogy tetszik, Vízkereszt, Szentivánéji álom) különböző narratív szálaiban felfedezni véltük. Előadásunkban a szálak összegabalyodnak, néha egymást követően, néha párhuzamosan futva, a színészek által szerzett és énekelt, játszott zenével kísérve. Sokféle inkarnációja van a szerelemnek, maga Shakespeare is sokkal többet tudott életre kelteni precíz költői szikéjével, mint ahányra mi itt az előadásban vállalkozni tudunk, és azt sem állítjuk, hogy amit mi mondunk a szerelemről, az mind helyénvaló vagy kötelező érvényű, de reményeink szerint mégis jelként szolgálhat. Néha intő és elrettentő, néha reménykeltő, néha csak figyelemfelkeltő – jel. Ez a jelgyűjtemény pedig néha gordiuszi csomóként hat, de végül, mint egy jó matróz-csomó, reméljük, egy húzással kioldódik majd. Hogy Shakespeare-nél maradjak: a többi néma csend. Vagy amit akartok” – vallja az előadás ismertetőjében annak rendezője, Köllő Csongor.

Szereplők: Bíró Júlia, Molnár Enikő, Nagy Pál Réka, Nánási Brigitta, Pákai Zsuzsa, Pál Attila, Puzsa Patrícia, Okos Attila, Zongor Réka, valamint Rácz Endre. Rendezte: Köllő Csongor. Jelmezek: Rákossy Renáta. Technikai munkatárs: Almási Attila. Plakátterv: Csibi László. Támogató: Antares

Az előadás időtartama egy óra negyvenöt perc. Mivel a helyek száma korlátozott, a művészek arra kérik az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat, helyigényüket jelezzék a helyek_szinikvar@yahoo.com elektronikus postacímen, vagy SMS-ben a 0740867862 telefonszámon. 

Kimaradt?