Folytatódik a nagyváradi Törzsasztal

Január 10-én, pénteken 18 órától folytatódik Nagyváradon a Törzsasztal. Ez alkalommal Egressy Zoltánnal, a Szép Ernő- és József Attila díjas íróval, költővel, drámaíróval, valamint Mészáros Sándor irodalomtörténésszel, a Kalligram kiadó főszerkesztőjével és a Szépírók Társaságának elnökével beszélget Kőrössi P. József.

Egressy Zoltán (1967) a Portugál című drámájával vált ismertté, amelyet 1997-es bemutatója óta folyamatosan játszanak a Katona József Színházban, de volt olyan év, amelyben hat színház tűzte egyszerre műsorára. Film is készült belőle Lukáts Andor rendezésében, a főszerepet Szirtes Ági játssza. Egressy kiváló novellista és regényíró is, és ő ültette át magyarra Salvatore Quasimodo verseit. Könyvei a Kalligram kiadónál jelennek meg.

Mészáros Sándort (1959) egy éve választotta elnökévé a Szépírók Társasága, azelőtt annak alelnöke volt, még korábban pedig a József Attila Kör elnöke. Kiváló irodalomtörténész, aki nem csak a kortárs magyar irodalom értelmezésében járatos, hanem a Kalligram főszerkesztőjeként nagy befolyással bír az irodalmi folyamatokra. 1987-ben A kék hegyeken túl címmel regénye is megjelent, azóta többnyire tanulmánykötetei láttak napvilágot. Többek között Bölöni- és Alföld-díjas, valamint A Jövő Irodalmáért Díj kitüntetettje.

Kimaradt?