Adatbank Café konferencia az erdélyi századfordulóról

December 12-én és 13-án, csütörtökön és pénteken a nagyváradi Moszkva Kávézóban tartják meg a 6-ik Adatbank Café konferenciát. A tizenkét, egyenként 15-20 perces előadás az erdélyi Belle Époque hétköznapi, művészeti, irodalmi és társadalmi vonatkozásait mutatja be – közölték kedden a szervezők.

„A nagyváradi századfordulós Adatbank Café olyan, mint egy intenzív tanfolyam Ady világába. Remek előadókat győztünk meg, a tematika pedig egészen színesre sikerült’’ – fogalmazott Balázsi-Pál Ágnes, a Transindex portfólió igazgatója.

Az Adatbank Café a Transindex és a Jakabffy Elemér Alapítvány közös, tudományos ismeretterjesztő konferenciája, amely elsősorban a médiafogyasztókat célozza meg. Egy olyan on-line konferencia kíván lenni, ahol értelmiségiek oszthatják meg víziójukat, véleményüket fontos és időszerű témákról, aktuális tudományos eredményekről. A konferencia fontos célkitűzése, hogy a nagyon sokszínű tematikájú előadások az internetes felület révén ne csak a szakemberek szűkebb rétegéhez, hanem a minél szélesebb közönséghez is eljuthassanak.

Az Adatbank Café december 12-én, csütörtökön 14.00-kor indul a Moszkva Kávézó kistermében. Az előadásokat az RTV és az Erdély FM rögzíti, ezért a szervezők arra kérik a közönséget, negyed órával hamarabb foglalják el helyeiket. Az előadásokon való részvétel díjtalan. A 6-ik Adatbank Café előadásait várhatóan januárban kezdi közzétenni a Transindex, sugározni az RTV és az Erdély FM. Az eddigi konferenciák több mint 70 előadása pedig elérhető az adatbankcafe.ro-n.

Kimaradt?