Theatre Fleas Orchestra a temesvári színpadon

Vasárnap este, november 24-én a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház a Theatre Fleas Orchestra nevű zenekar koncertjének ad otthont.

A Theatre Fleas Orchestra az UNITER-díjas zeneszerző, Cári Tibor kezdeményezésére alakult zenekar, olyan összművészeti kezdeményezés, amely a színházi zenét, a táncot és a vizuális művészeteket ötvözve jelenleg egyedülálló Romániában.

A Színház Zenéje nevű projekt továbbgondolásaként született zenekar repertoárján olyan film- és színházi zenék, valamint a színház falain kívül is önálló életet élő vagy saját előadásukat még meg nem talált dalok kapnak helyet, amelyek a színpadi improvizációval és tánccal való találkozás során valódi színházi ”déjà vu” élményt nyújtanak a befogadónak.

A Theatre Fleas Orchestra első, teszt-koncertjére október 21-én került sor az aradi Ioan Slavici Színházban, majd alig egy héttel később, október 29-én a bukaresti Odeon Színházban léptek fel, a Nemzetközi Színházi Fesztivál (FNT) keretén belül.

A zenekar tagjai:  Cári Tibor– zongora, Sorina Savii - vibrafon, ütős hangszerek, Alin Stoianovici – harmonika, Cătălin Trocan – harsona, Csaba Sánta – nagybőgő, Radu Pieloiu – dobok.  Az előző két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is fellépnek majd meghívott művészek : a koncertet Sorina Vasilescu és Eugen Neacşu filmes animációi kísérik, Baczó Tünde és Alin State pedig táncosként vesznek majd részt a produkcióban.

A koncertre november 24-én este 19 órától kerül sor a színház Nagytermében.

A belépés 20 lej és adomány alapú, amelyet a Sfera Timișoarei Egyesület támogatására fordítanak. Meghívók a Cărturești, Biofresh és Charme de Ralu üzletekben válthatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?