Gyergyóban és Szentgyörgyön a Kampf

A X. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon, Gyergyószentmiklóson mutatja be az M Stúdió KAMPF című előadását október 3-án, csütörtökön este 9 órától. A produkciót a sepsiszentgyörgyi közönség legközelebb október 7-én tekintheti meg este 7 órai kezdettel az Új Stúdióban.

 A KAMPF jelentése: harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Ebben a küzdelemben nincs jutalom, csak mindennapi, folyton változó játszmák, melyekkel mindannyian szembesülünk. Az előadás a kortárs tánc nyelvét használva, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. Bárki lehet megalázott, az óriásokból is válhatnak kisemberek – ám, a rendező elképzelésében, e harcot célszerűbb játékként, jókedvűen felfogni.

Fehér Ferenc, az előadás rendezője első alkalommal dolgozott erdélyi társulatnál, magyarországi előadásai számos nemzetközi színházfesztiválon nagy sikerrel szerepeltek és szerepelnek. A rendező-koreográfus állandó alkotótársa Kovácsovics Dávid zeneszerző, fénytervező, akihez ez alkalommal Bocskai Gyopár jelmeztervező társult.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?