Chocofest: Csokifesztivál jó zenével

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum kertje első alkalommal ad otthont a székelyföldi csokifesztiválnak. A szervezők az édesség mellett jó zenével is várják az érdeklődőket. A kínálatban helyi és magyarországi fellépők is vannak, valamint egy helyi különlegesség, az Énekelt Versek Fesztiválja.

A zenei kínálatot pénteken a Bojtorján együttes nyitja. A Bojtorján együttes 1977-ben alakult, több gyereklemezen közreműködtek dalszerzőként és előadóként, állandó közreműködői Halász Judit lemezeinek és koncertturnéinak. Az Új Bojtorján együttes 1998-ban alakult, részben a legendás régi Bojtorján-tagok közreműködésével, mely anno a legismertebb és legnépszerűbb "redgrass" country-zenekar volt a világon a vasfüggöny keleti felén. A Chocofestre kicsiknek és nagyoknak egyaránt hoznak slágereikből.

Ráduly Botond Manót a hétvégén a magyarországi X-Faktorban láthatta a nagyérdemű. Sepsiszentgyörgy büszkesége az Equinox együttessel lép fel a Chocofesten, és ezúttal a brassói Lilly-t is elhozzák magukkal. Repertoárjukban csoki témájú nemzetközi és magyar pop-rock slágerek hangzanak el. Ugyancsak pénteken veszi kezdetét az Énekelt Versek Fesztiválja, amelyen ismert magyar költők verseit énekelik el helyi zenészek, köztük Szabó Balázs és bandája, a Kelekótya, a Kővirág, az Evilági, a Mácsafej és a Hangraforgó együttesek. Az Énekelt Versek fesztiválja szombaton is tart. Szombaton az Ecou Tineret és a Mesehetes zenekarok színesítik a programot.

 

A csokifesztivál vasárnap, Csepregi Éva gyerekkoncertjével ér véget. A Neoton Família együttes énekesnője egy másik arcát hozza közönségének, legnagyobb slágerei mellett néhány gyerekdal is bekerült repertoárjába. Az Abrakadabra, Don Quijote, 220 felett, Egy kis nyugalmat kívánok én című Neoton-slágerek gyerekek társaságában, interaktív módon hangzanak el, amelybe az egész családot bevonja a művésznő.

A fellépések részletes programja a www.chocofest.ro honlapon található.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?