Chocofest: már csak két hét van a csokifesztiválig

Szemet és ízlelőbimbókat kényeztető fesztivállal várják az érdeklődőket szeptember 27-29-én Sepsiszentgyörgyön, a Székely Nemzeti Múzeum kertjébe, ahol első alkalommal szervezik meg a Chocofest – Édes Székelyföld elnevezést viselő rendezvényt. A csokifesztivál már nagy érdeklődésnek örvend, a csokoládégyártók készülnek, a szervezők továbbra is várják a jelentkezőket versenyeikre.

A csokoládé a legtöbb emberben édes emlékeket ébreszt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a napokban két lakó több mint ötven régi csoki papírját juttatta el a szervezőknek kiállítás céljából.

A szervezők továbbra is várnak csokipapírt, és egy rajzpályázatot is hirdetnek óvódás és elemis gyerekek (I-IV. osztály) részére ebben a témában. A csokipapír-rajzversenyre hagyományos technikákkal készült rajzokat fogadnak el (ceruza, zsírkréta, tempera, akvarell), a rajz mérete A5-ös lehet. A legjobb száz alkotást a fesztivál idején kiállítják a Székely Nemzeti Múzeumban. A rajzokat a Polgármesteri Hivatal Városimázs irodájában (1918 December 1 utca, 6-os szám) lehet benyújtani szeptember 25-ig. A rajz hátlapjára írják fel alkotójának nevét és korát, valamint az óvónő, tanítónő nevét és telefonszámát. Az értékelési szempontoknál a kiírt témával való megegyezést, a kreativitást és az eredetiséget pontozzák.

Még lehet jelentkezni a házicsoki-készítő versenyre

A csokifesztivál szervezői háromfős csapatok jelentkezését várják a versenyre. A szervezők egy kilogramm cukrot és egy kg tejport biztosítanak a csapatoknak, a többi szükséges hozzávalót a résztvevőknek kell magukkal hozni. A házicsoki-készítő versenyre a benevezés ingyenes, határidő szeptember 23., hétfő.

Bővebb információk a versenyekről és a szabályzatok elérhetőek a www.chocofest.ro honlapon.

Kapcsolódók

Kimaradt?