Őszi sokadalom: tizenöt helyszínen zajlik az értékszüret

Alig egy nap választ el az Őszi sokadalom és értékszüret hivatalos kezdésétől. Már épül a színpad, a főtér arculata is alakul, a Visit Kézdivásárhely csapata pedig egy érdekes kampánnyal rukkolt elő.

Fiatalos, remélhetően sokakat megmozgató kampányt indított a Visit Kézdivásárhely település-népszerűsítő oldalt működtető csapat “Kézdivásárhely, én így szeretnélek!” címmel. A kezdeményezők arra kíváncsiak, hogy a helyi fiatalság hogyan tenné szebbé, jobbá, érdekesebbé városát.

„Mit hoznátok létre, ami még nincs? Mit tennétek másképpen?”, teszik fel a kérdést a játék felhívásában. Az ötleteket facebook-üzenet formájában várják a Visit Kézdivásárhely oldalon (www.facebook.com/visitkezdi), de a létrehozott esemény falán is hozzá lehet szólni a feldobott témához augusztus 28-a szerda estig. A legjobb harminchat ötletet lehet majd élőben is „lájkolni”, mivel ezekkel díszítik ki az egyik főtéri pavilont. Az eredeti, szellemes és újszerű ötleteket meglepetéssel jutalmazzák.

De nem csak a Visit Kézdi ötletfala színesíti Kézdivásárhely főterét. Ennek egyik fő dísze a Gábor Áron teret körbefutó, őszi színekben pompázó zászlófüzér lett. A Nők Egyesülete pontosan 675 mini-lobogót készített, hogy Kézdivásárhely főtere a téli álomra szenderedő természet színeiben pompázzon. Sötétedés után pedig befőttes üvegbe zárt pislákoló lángok és a „gyertyaúsztatóként” szolgáló szökőkút kölcsönöznek majd meghittséget a központi térnek.

A szórakozni vágyó közönséget 15 helyszínen, 34 fellépővel várják Kézdivásárhelyre. A rendezvény programja megtekinthető a www.oszisokadalom.ro honlapon.

Ennek kapcsán néhány fontos változásra hívják fel a szervezők a figyelmet:

Hétfő hajnalig (szeptember 2-áig) lezárul a közúti forgalom az Őszi sokadalom és vásár helyszínéül szolgáló Gábor Áron-téren.

Mezei Gabriella színművésznő sérülése miatt elmarad, illetve elhalasztják az Egy zűrzavaros éjszaka című színdarab bemutatóját, a Kézdivásárhelyi Városi Színház évadnyitó előadását.

Ugyancsak betegség miatt napolta el egy későbbi dátumra a Tesztoszteron Zenei Alakulat is a sokadalomra tervezett előadását.

Egy kisebb, ámde fontos módosulás, hogy a Kosztándi-képtárban, pénteken tartandó, Miklós Réka: Háromszék története térképeken című könyv bemutatója 18 órától kezdődik, 19 óra helyett.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?