Közel 500 fiatal készül az unitárius színjátszó találkozóra

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) – mely az erdélyi unitárius ifjúság és más felekezetű, szabadelvűen vallásos fiatalok szervezete – szervezésében a hétvégén kerül sor a XVII. ODFIE Színjátszó találkozóra a Fehér megyei Torockón.

A színjátszó tevékenységek mindig is döntő szerepet játszottak az ifjúsági egyletek önszerveződésében és a köztük levő kapcsolatok erősítésében. Ezért az utóbbi tizennégy évben – 1997-től kezdődően – az ODFIE keretében működő ifjúsági egyletek színjátszó csoportjai számára országos találkozókat szerveztünk, átlagosan 15–20 csapat, illetve 450–500 amatőr színjátszó fiatal és úgynevezett műélvező részvételével.

Az idei, augusztus 1-4. között zajló rendezvényre az előzetes bejelentkezések alapján közel ötszáz fiatalt várunk. Torockóra a következő települések egyleteinek színjátszó csoportjai érkeznek: Bencéd, Bölön, Dicsőszentmárton, Felsőrákos, Gagy, Homoródszentmárton, Homoródszentpál , Homoródszentpéter, Kissolymos, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyajta, Sepsiszentgyörgy, Szabéd, Székelyudvarhely, Szentgerice és Vargyas.

Az alábbiakban ismertetett programterv szerint a rendezvényt zászlós felvonulással kezdjük, amit az ünnepi megnyitó és a csapatszemle követ augusztus 1-én, csütörtök du. 16 órától, a színi előadások bemutatása aznap este kezdődik, a rendezvény egésze pedig vasárnap éjszaka zárul. 

A színjátszó találkozó teljes hétvégéjére helyszíni bejelentkezés esetén 60 lej részvételi díjat kell fizetni. Az elszállásolás családoknál, illetve a sátortáborban történik.

Kimaradt?