Két új műsort indít karácsonykor az Erdélyi Magyar Televízió

Az Erdélyi Magyar Televízió két, vadonatúj műsort indít a karácsonyi ünnepek alatt, melyek az erdélyi magyar kultúra nagyjait és az egyházi vezetőket helyezi főszerepbe.

Címzetesek – új portréinterjú-sorozat az erdélyi magyar kultúra nagyjaival

A karácsonyi ünnepi időszakban indul az Erdélyi Magyar Televízió új portréinterjú-sorozata, a Címzetesek. Ennek keretén belül Kányádi Orsolya szerkesztő-műsorvezető az erdélyi magyar kultúra nagyjaival beszélget életükről, annak különböző területeiről: szakmáról, magánéletről, sikerekről, kudarcokról, mindennapokról. 

Az első adásban Visky András író, drámaíró, dramaturg, egyetemi tanár tekint vissza eddigi életútjára. A vele rögzített beszélgetést Szenteste, azaz december 24-én este 9 órától hallgathatják, tekinthetik meg az Erdély TV nézői.

Bárka – új, havonta jelentkező műsor, ahol egy asztal köré ülnek az erdélyi magyar történelmi egyházak vezetői

A Bárka az egyház jelképe – azé az egyházé, amely mi vagyunk. A tanítványoké, akikért Jézus így imádkozott: „nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól”. Ebben a világban élünk, és a bárkában egy cél fele evezünk. Kormányosunk Krisztus, térképünk a Szentírás. A térkép olvasását, a helyes útirány megtalálását pedig a kormányos apostolaira, az egyházi rendre, a püspökökre, papokra bízta. 

Az Erdélyi Magyar Televízióban egy asztalhoz ülnek a történelmi egyházaink vezetői, hogy együtt fejtsék meg térképünk jeleit, együtt találjanak válaszokat azokra a kérdésekre, amelyek a ma emberét foglalkoztatják.

Az első, karácsonyi találkozás során ft. Adorjáni Dezső Zoltán evangélikus-lutheránus püspökkel, ft. Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspökkel, ft. Kovács Gergely római katolikus érsekkel, és ft. Kató Béla református püspökkel beszélget Sajó Norbert műsorvezető december 25-én este 7 órától és december 26-án délután 4 órától. 

Kellemes televíziózást kívánunk!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?