Ünneplőbe öltöznek az Erdély TV műsorai

A hagyományhoz híven idén is különkiadású műsorokkal készül a karácsonyra az Erdélyi Magyar Televízió. Összefoglaltuk a fontosabbakat.

Az Erdélyi Magyar Televízió 2020-ban is ünnepi műsorokkal örvendezteti meg nézőit. December 24-én déli 12 órától a Kolozsvári Református Kollégium karácsonyi koncertje, majd délután 4 órától a Maros Művészegyüttes Mezőség mosolya című előadása lesz követhető a képernyőn. A fiatalok számára a Mercy street című rajzfilmmel kedveskednek. A Mozaikban Szilágyi Szilamér, Nyárádszentlászló és Nyomát unitárius lelkipásztora lesz a vendég, akivel a közösség ünnepéről beszélget Ambrus Laura műsorvezető. Karácsony előestéjén egy vadonatúj portréműsor premierjét tekinthetik meg a nézők 21 órától, a Címzetesek elnevezésű műsor első részének főszereplője Visky András drámaíró lesz. 

Karácsony első napján, december 25-én 13 órától az Üzenet Szeretettel karácsonyi különkiadásában amellett, hogy közvetítik az ünnepi jókívánságokat, Márta Orsolya urológus főorvos, egyetemi tanár és Berekméri Katalin színművész lesznek a vendégek, akikkel az idei év kihívásait, nehézségeit veszik górcső alá, de természetesen meglepetésekkel is készülnek a szerkesztők úgy a nézők, mint a meghívottat számára. Délután 4 órától Kurta Kinga Nőszemközt című műsorának karácsonyi különkiadásában a nők családösszetartó szerepéről lesz szó, majd a megszokott időben, 18:15-től a Mozaik vendége, Berke Sándor séf csodálatos ünnepi vacsorát készít. Este 7 órától egy újabb műsor debütál az Erdély TV képernyőjén, a Bárka nevet viselő műsorban a történelmi egyházak vezetőit helyezik fókuszba Sajó Norbert műsorvezető irányításával. 

Az Erdélyi Magyar Televízió különleges, karácsonyi meglepetése este 8 órától kerül sugárzásra. A Dalba csomagolvacímű produkció az Erdély TV műsorvezetőinek zenés, dalos ajándéka, melyet Ambrus Laura, Koszorus Krisztina és Kurta Kinga adnak elő. 

December 26-án, karácsony másodnapján reggel 8 órától Az ifjú Jézus nyomában című Hitélet műsor ünnepi kiadását sugározza a csatorna. 14:45-től a fiatal filmes, Szigeti Szenner Szilárd Madarak, angyalok, sziklák című dokumentumfilmje lesz látható. Este 8 órától a Kolozsvári Magyar Napokon rögzített Operagála emeli az ünnep hangulatát, majd a Jó napot, megjöttem című műsor legújabb részében este 10 órától Vizi Imre zeneszerzőt látogatja meg Badics Petra, majd 22:30-tól Koszorus Krisztina – Koszika és zenésztársai Ünnepi reflexiók produkciójával lesz igazán meghitt a karácsonyi élmény. 

Töltse az ünnepet otthona biztonságában, az Erdélyi Magyar Televízió közvetíti a karácsony varázslatos hangulatát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?