Slam Poetry bajnokság Nagyváradon és Marosvásárhelyen

Június 13-14-én tartják az I. Erdélyi Slam Poetry Bajnokság partiumi (június 13., 20 óra) és marosvásárhelyi (június 14., 21 óra) fordulóját. A partiumi forduló a nagyváradi Moszkva kávézóban, míg a marosvásárhelyi előselejtező a G Caféban zajlik.

A versenyre bárki benevezhet (a Slam Poetry Erdély facebook oldalán – facebook.com/slampoetryerdely – üzenetben vagy a helyszínen). A slammereknek két darab – maximum 3 perces – szöveggel kell jelentkezniük, melyet az 5 tagú (2 „hivatalos” + 3 fő a közönségből) zsűri osztályoz 1-től 10-ig. A 4 előselejtező (Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad, Marosvásárhely) dobogós helyezettjei továbbjutnak a Félszigeten tartandó döntőbe.

A nagyváradi és marosvásárhylei elődöntők díszmeghívottjai Süveg Márk (Saiid) – Az Akkezdet Phiai frontembere, Mavrák Kata (Hugee) – a Slam Poetry Budapest elnöke, Csider István Zoltán és Gábor Tamás (Indiana). A nagyváradi forduló zenei aláfestéséért DJ Dubase kezeskedik, míg Marosvásárhelyen DJ Küb Beat és MC Slowmotion adják a lovat a lemez alá.

A rendezvény két korábbi, kolozsvári és székelyföldi fordulója hatalmas sikert aratott, mindkét helyen 15 versenyző és többszáz fős közönség tolongott a mikrofon körül.

A rendezvény főtámogatója a Félsziget Fesztivál.

Kapcsolódók

Kimaradt?