A Delahoya parádé visszatér Kolozsvár központjába

A kolozsvári Diákművelődési Háztól („Studház”) indul péntek délután 5-kor a Delahoya parádé, amely a 17. kiadásához érkezett elektronikus zenei fesztivál nyitóeseménye. A Delahoyát idén a Félsziget Fesztivállal partnerségben szervezik meg, ezért helyszíne a Kolozsvár melletti  Gorbó völgye lesz.

Hat év szünet után a Delahoya fesztivál idei kiadását újra a hagyományos Delahoya parádé nyitja meg. Pénteken 17 órától Kolozsvár utcáit ismét az elektronikus zene tölti be, és a Delahoya rave-szellemisége újjáéled a város szívében.

A Delahoya Parádé két óra alatt Kolozsvár legfontosabb pontjainak érintésével jut el a Bükkig, ahol a Gorbó völgyében kezdetét veszi az ország legnagyobb hagyománnyal rendelkező elektronikus zenei fesztiváljának 17. kiadása.

A Delahoya Paráde teljes útvonala: Studház – Napoca (Jókai) utca – Fő tér – Memorandumului (Unió) utca – Mócok útja – Câmpului (Mező) utca – Izlazului (Déli) utca – Primăverii (Kalányos) utca – Sf. Ion utca.

A Youth@Kolozsvár 2015 (Európa Ifjúsági Fővárosa) társszervezőként csatlakozik a parádéhoz, a Tolerance on the Streets üzenettel, a hagyományos kamionos menetet kerékpározók és skateboardosok bevonásával bővítve ki.

"A parádé sok éven keresztül a Delahoya egyik fő attrakciója volt, nemcsak a résztvevők, hanem a járókelők számára is. A parádé visszatérése egy színfolt, amely a Kolozsvárt, Európa 2015-ös Ifjúsági Fővárosát jellemző fiatalos lelkesedésről és a boldogságról szól. A parádé visszatérése társszervezőnknek, a Félsziget Fesztiválnak köszönhetően jöhetett létre. Minden fiatalt szeretettel várunk, hogy osztozzunk velük a zene örömében a Delahoya Parádén” – nyilatkozta Horaţiu Dan Dumitraş fesztiváligazgató.

Csütörtök, június 13. az utolsó nap, amikor még kedvezményes áron lehet jegyet váltani a Delahoya fesztiválra: egy napijegy 40, míg egy kétnapos bérlet 60 lejbe kerül, a sátorozási lehetőséget is magába foglaló bérlet pedig 90 lej. A jegyek az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a kolozsvári Toulouse és Shto, illetve a www.eventim.ro oldalon szerezhetőek be.

Péntektől a helyszínen 50 lejért lehet napijegyet, 80 lejért bérletet, és 110 lejért ottalvós bérletet váltani.

A június 14-15-én, Kolozsváron zajló fesztivál zenei kínálata:

június 14.: Electro Stage: Cosmic Gate, Tiefschwarz, Kool, Snatt & Vix, Darius

Breaks Stage: DJ Hype, Emalkay, Codebreaker, Seba 1394, Down, D-Fact, Marwan

 

június 15.: Electro Stage: Alan Fitzpatrick, Tres Puntos, Horace Dan D., A.L.C.A., Just D’Light

Breaks Stage: Black Sun Empire feat. Codebreaker, Stereo MCs vs. Bam, Şuie Paparude, DJ Snow & MC Agent, Shiver, Skar

 

A Delahoya a bulikon kívül sportprogramokkal, extrém sportokkal, vetélkedőkkel, társasjátékokkal és egyéb szabadidős programokkal várja a fesztiválozókat.

Kapcsolódók

Kimaradt?