Félsziget: a Marky Ramone’s Blitzkrieg és a Camo&Krooked; is fellép

Az amerikai Marky Ramone’s Blitzkrieg punkzenekar, illetve az osztrák Camo&Krooked drum and bass duó is fellép a július 18-21. között zajló Félsziget Fesztiválon – tájékoztattak csütörtökön a szervezők.

Rock and Roll Hall of Fame, Grammy-életműdíj és általános elismerés. A világ talán legjobb punk-rock zenekara, a felbecsülhetetlen hatású The Ramones legsikeresebb felállásának egyetlen túlélője, Marky Ramone dobos és zenekara a Félszigetre jön! „Mindig is azt vallottam, hogy a The Ramones dalai túl jók ahhoz, hogy ne játsszuk őket élőben” – mondja Marky Ramone, és a mostani turné pont erről szól: a Marky Ramone’s Blitzkrieg ugyanis a minden idők tíz legfontosabb zenekara közé sorolt The Ramones 32 dalát fogja eljátszani a Félszigeten július 20-án.

A Camo&Krooked duót két osztrák srác alapította 2007-ben, és meglehetősen hamar sikerült megvetniük lábukat a drum and bass őshazájában, Nagy-Britanniában is. 2010-ben a Drum and Bass Awardson a legjobb új előadó címet, egy évre rá pedig a legjobb producernek járó díjat zsebelték be, miközben lemezeikkel – melyeken a drum and bass mellett fokozatosan a dubstep is helyet kapott – és showjukkal nemcsak a szűkebb szakma, hanem a nagyközönség előtt is folyamatosan bizonyították, hogy a legjobbak között van a helyük. A félszigetezők erről július 19-én fognak meggyőződni, és az osztrákoknak nem lesz nehéz dolguk, főként hogy a Dirtyphonics MC-jeként ismertté vált angol-francia MC Youthstar is velük tart.

A Félsziget Fesztivál eddig bejelentett fellépői: július 18.: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Șuie Paparude (RO); július 19: Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT); július 20: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US); július 21: Ocho Macho (HU. A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A fesztiválra elővételben június 14-ig 150 RON-ért lehet bérletet és 50 RON-ért napijegyet váltani az Eventim jegyterjesztő hálózatában és www.eventim.ro oldalon. A fesztiválra egy promó partin lehet melegíteni: Timo Maas április 13-án lép fel a Kolozsvár Arénában – ez egyben a Félszigettel társszervezésben zajló Delahoya fesztivál bemelegítő bulija is. Bővebb információk: www.felsziget.ro.

Kapcsolódók

Kimaradt?