Élő és online programokkal folytatódik a Hargita Megyei Kulturális Központ sorozata

Színházi közvetítéssel és adventi koncerttel folytatódik a Hargita Megyei Kulturális Központ téli programsorozata. Hétvégén a Figura Stúdió Színház előadását és a ROLE zenekar adventi koncertjeinek harmadik kiadását követhetjük.

Marie Jones Kövekkel a zsebében című művének színpadi adaptációját nézők jelenlétében játssza a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház. A pénteki előadás ugyanakkor online is követhető lesz a www.eventim.ro oldalon. A történetben a két szereplő tizenhat karaktert játszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el. Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük. Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

Az előadásra jegyek itt vásárolhatók, a produkcióról bővebben itt olvashatunk.

Folytatódnak a ROLE zenekar adventi koncertjei

A várakozási időszak harmadik vasárnapján Küldé az Úr címmel játszik az alkalomhoz illő összeállítást a csíkszeredai együttes. „A zenekar családias ünnepi koncertekkel készül az adventi várakozásra, hiszen az igazi karácsonyi hangulat csak igazi karácsonyi dalokkal teljes. Szeretnénk, ha a dalok szárnyán mindenkihez eljutna karácsony igazi üzenete, hogy együtt tudjunk örvendeni, készülni karácsony szent ünnepére és az új esztendőre. Ünnepi műsorunk magán viseli ugyan a modern zene különböző stílusjegyeit, és modern hangszerekkel szólal meg, viszont alapjaiban a népi és vallásos hagyományokra épül. Nagyon fontos most a távolságtartás, de hisszük, hogy a szeretet ünnepén a zene által kicsit közelebb lehet hozni az embereket egymáshoz” – olvashatjuk az esemény ajánlójában. A koncertről bővebben itt.

A korábbi prorgamok a HMKK Facebook-oldalának videótárából viszanézhetőek.

(Címlapfotó: Hargita Megyei Kulturális Központ Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?