A székelyekről is említést tesz legújabb Romániát népszerűsítő videójában Károly herceg

Újabb videóban dicséri a brit trónörökös, Károly walesi herceg Romániát, Erdélyt és azon belül az ország kulturális sokszínűségét. A felvétel annak emlékére készült, hogy az Egyesült Királyság és Románia 140 évvel ezelőtt létesített diplomáciai kapcsolatot egymással.

A trónörökös idén nyáron még népszerűsítette Romániát egy másik videóban, amelyben kitért például arra, hogy Drakulát is a felmenői között tartja számon, arról azonban nem tett említést, hogy az általa annyira dicsért Erdély, azon belül a Maros megyei Erdőszentgyörgy szülötte üknagyanyja, gróf Rhédey Klaudia is. Ezt a legújabb felvételen már pótolta.

Celebration of 140 years of UK - Romania diplomatic relations from goTech on Vimeo.

 

„Románia életének kiemelkedő és egyedülálló vonása, hogy székelyek, erdélyi szászok, dunai svábok, zsidók, törökök, tatárok, magyarok, romák, lipovánok, és több mint egy tucat más etnikum él együtt a román lakossággal. Végtelenül szerencsés vagyok, hogy több alkalommal Romániában járhattam, megismerhettem olyan román és brit embereket, akik nagyszerű munkát végeznek a két nemzet közötti kapcsolat erősítéséért. Ez a kapcsolat kedves a szívemhez, hiszen dédnagyanyámon, Mária királynén keresztül, Rhédey Klaudia grófnő leszármazottja vagyok, aki a székelyek lakta Erdőszentgyörgyről származik” – fejti ki a népszerűsítő videóban Károly herceg.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?