banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Online Shakespeare a Csíki Játékszín előadásában

Szombaton Vladimir Anton rendezésében Shakespeare III. Richárd című királydrámáját tűzi (online)műsorára a Csíki Játékszín. A rendező és a csíki társulat első közös munkájának eredményét a koronavírus-járvány miatt eddig csupán egyetlen alkalommal láthatta a közönség.

Vladimir Anton rendezőnek ez az első közös munkája a Csíki Játékszín társulatával, de neve már ismerős lehet, hiszen a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház előadása, A mi kis városunk ugyancsak az ő rendezésében volt megtekinthető több alkalommal bérletben Csíkszeredában. Ez utóbbi előadást két kategóriában is UNITER-díjra jelölték az idén.

Az előadás dramaturgja, Dálnoky Réka az idei évadban a Mit szól a szomszéd? című közösségi színházi előadás szerzőjeként is visszatér még. Az előadás zeneszerzőjét és zenei vezetőjét már jól ismerheti a közönség, hiszen Bene Zoltánnak ez a sokadik munkája a Csíki Játékszínnél. A produkció díszlet- és látványtervezőjének, Eranio Petrușka-nak és Ana Bianca Tudorică-nek, az előadás látványtervezőjének ez az első munkája a Csíki Játékszínnél. A III. Richárd jelmezeinek elkészítésére György Esztert, a Delikates Couture designerét kérte fel a színház.

„Országomat egy lóért!” – hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját, melyen lassan mindenki fennakad, aki az útjába áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét, és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának.

A vetítést a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatja. Az előadás a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg.

Az előadást 14 éven felüli nézőknek ajánlja a színház!

(Borítókép: Csíki Játékszín | Kuti Zoltán Hermann)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?