Online zenemegosztókon is elérhető Kallós Zoltán gyűjtése

A legnépszerűbb online zenemegosztó platformokon vált elérhetővé Kallós Zoltán gyűjtése, ami így sokkal könnyebben hozzáférhető lesz a népzenészeknek, kutatóknak, és azoknak, akik egyszerűen kedvtelésből hallgatnák a gazdag zenei archívumot, adta hírül a Kolozsvári Rádió.

Mogyorósi Ágnes muzeológus, a válaszúti Kallós Zoltán Néprajzi Múzeum és Népművészeti Központ kurátora a Kolozsvári Rádiónak elmondta, folyamatosan töltik fel Kallós Zoltán gyűjtését a dalok.hu oldalra, ők pedig továbbterjesztik a gyűjteményt az olyan zenemegosztó platformok felé, mint az iTunes, a Spotify vagy az Amazon Music.

Ezt a lépést már rég tervezik, hiszen egyre kevesebb háztartásban tudják lejátszani a CD-ket. „Az interneten jóval hamarabb és jóval szélesebb körben hozzáfér, az, akinek szüksége van rá, aki tanulni szeretne belőle vagy egyszerűen csak élvezni szeretné a Zoli bácsi által összegyűjtött muzsikákat” – fogalmazott a muzeológus. Hozzátette, hogy Kallós Zoltán is mindig megosztotta másokkal a gyűjtését, és ezt a hagyományt szeretnék folytatni.

(Címlapfotó: Kallós Zoltán magnóval | fotó: Korniss Péter)

Kapcsolódók

Kimaradt?