banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kolozsvárra is elhozzák az elmaradt cannes-i fesztivál filmjeit

A legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon bemutatott filmekből hoz válogatást Kolozsvárra a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca, a fesztivált november 6. és 8. között szervezik meg a Győzelem moziban, amennyiben a járvány engedi. A mozik ugyanis szerda éjféltől két hétre bezárnak a városban.

A kolozsvári polgármesteri hivatal és helyi tanács támogatta esemény a pandémia miatt elmaradt cannes-i fesztivál válogatásából mutat be filmeket.  

A francia szemlét először mondták le 1939 óta, amikor a második világháború kitörése miatt maradt el. Erre emlékezve a Les Films de Cannes à Cluj-Napoca plakátja is az 1939-es cannes-i plakátot idézi, és a mozi háborúkon, határhelyzeteken túlmutató életerejét hirdeti.A kolozsvári programban két fontos alkotó új filmje szerepel többek között. Benh Zeitlin Sundance fesztiválon, Cannes-ban is díjazott debütje, a Beasts of the Southern Wild után hét évvel jelentkezett második filmjével, a Wendyvel, amely a Pán Péter történetének szabad adaptációja és amatőr gyerekszereplőkkel készült egy karib-szigeteki aktív vulkán tövében.Thomas Vinterberg Druk (Another Round) című filmje négy dán líceumi tanárról, szól, akik ki akarják próbálni azt az elméletet, miszerint jobban élsz és dolgozol, ha sikerül állandó véralkoholszintet fenntartanod. A fekete komédia főszereplője Mads Mikkelsen.

Kapcsolódók

Kimaradt?