Bezárja amerikai és nagy-britanniai termeit a világ második legnagyobb mozihálózata

A Cineworld beláthatatlan időre bezárja az Egyesült Királyságban működő 127 és az Amerikai Egyesült Államokban a Regal Cinemas hálózaton keresztül működő 536 mozitermét, ami több ezer alkalmazott elbocsátását jelenti, írja a cinemagia.ro. A döntést egy nappal azután közölték, hogy kiderült, a járvány miatt egyszer már elhalasztott No Time to Die című 25. James Bond filmet csak 2021 áprilisában mutatnák be.

Csak az Egyesült Királyságban mintegy 5500 alkalmazottat bocsáthatnak el a termek bezárásával. Világszinten a járvány előtt kb. 37 ezer főt foglalkoztatott a brit cég.

A Cineworld egyébként eredetileg július 10-én nyitott volna újra a karanténhónapok után Nagy-Britanniában, azonban miután Christopher Nolan Tenet című filmjének bemutatóját elhalasztották, július 31-re halasztották a nyitást. Az Amerikai Egyesült Államokban szintén ehhez a filmhez igazította a nyitást a Regal Cinemas, és augusztus közepén nyitottak újra.

Az őszi-téli időszak közönségsikerei közül a Pixar (Disney) Soul című filmjét november végén, a Warner Bros Wonder Woman 1984 és A dűne (Dune) című filmjeit decemberben tervezik bemutatni, de nincs rá garancia, hogy a járvány terjedése miatt nem fogják elhalasztani a bemutatókat.

A Cineworld Romániában is jelen van a Cinema City piacvezető hálózaton keresztül, amely 26 multiplexet, összesen 237 termet működtet az ország 19 városában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?