Bogányi Gergely koncertje nyitja a Temesvári Magyar Napokat

Bogányi Gergely Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész lép fel péntek este a Temesvári Magyar Napok nagyszínpadán. A kulturális eseménysorozat ötödik kiadását főként helyi meghívottakkal, helyi szervezetek és magánszemélyek adományaiból szervezte meg a Várbástya Egyesület.

Szeptember 25–27. között a szabadtéri nagyszínpadon fellép még többek között a kolozsvári Operettissimo együttes, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művészeiből álló Shake kvartett, a szintén temesvári Quo Vadis együttes és a 15. születésnapját ünneplő helyi Eszterlánc néptáncegyüttes meghívására a nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes a Tokos zenekarral.

A programban mások mellett szerepel a Csiky Gergely Állami Magyar Színház Tesztoszteron című előadása is, az Anyám és más futóbolondok a családból című film, bemutatják a Magyar költők versei Temesvárról című antológiát Szekernyés János helytörténész szerkesztésében, temesvári nők, illetve a városhoz köthető forradalmak nyomába eredhetnek az érdeklődők két belvárosi történelmi sétán, a Hunyadi várkastély parkjában pedig 1552 nyílvessző kilövésével emlékeznek az 1552-es temesvári ostromra, Losonczy István várkapitányra és az elesett temesvári várvédőkre, de lesz bor- és csokoládékóstoló is. A teljes program itt böngészhető.

Az eseményekre a járványügyi előírásoknak megfelelően előre regisztrálni kell a Várbástya Egyesület Facebook-oldalán létrehozott eseményeknél szereplő linken vagy a 0722 223 969-es telefonszámon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?