banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Animációs filmet rendelt a Pinokkióból a Netflix

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro a Netflix számára forgat zenés animációs filmet a Pinokkióból, ezt a streamingszolgáltató jelentette be szerdán.

Az alkotás stop-motion technikával készülő produkció fő szerepeit Gregory Mann, Ewan McGregor és David Bradle alakítja. Mann az életre kelt fabábút, Pinokkiót, McGregor a Tücsköt, Bradley pedig a bábút kifaragó Geppettót játssza.

A víz érintése című filmjéért Oscar-díjjal jutalmazott Del Toro közleményében arról írt, hogy sokéves álma válik valóra a produkció megvalósulásával. A további szereposztásban Christoph Waltz, Tilda Swinton, Cate Blanchett, John Turturro, Tim Blake Nelson és Ron Perlman neve is olvasható.

Az animációs film Carlo Collodi klasszikus meséje nyomán születik. A történetet a rendező Mussolini Olaszországába helyezte, a fasizmus előretörésének korszakába. A produkciónak a netflixes megjelenésen kívül mozis forgalmazást is szánnak.

A Pinokkióból egyébként 2019-ben Olaszországban is készült egy élőszereplős filmfeldolgozás, amelyet az egyik legismertebb olasz filmrendező, Matteo Garrone vitt vászonra.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?