Előtérbe kerül a kézművesség a csíkszeredai szombati vásárokon

Nemcsak kész termékeket vásárolhat, hanem az alkotás folyamatába is betekintést nyerhet a közösség a közelgő, szombati kézművesvásár alkalmával Csíkszeredában.

A hargitai megyeszékhely központjában található Promenádon az eddigieknél nagyobb szerepet kap a kézművesség, sőt Nagygalambfalva közismert szövője, Kányádi Vilma bemutatót is tart a mesterségéről.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala augusztustól kezdve új program szerint szervezi a vásárokat: a már bejáratott Hagyományos- és helyi termékek vására a hónap harmadik szombatján lesz az Erőss Zsolt Aréna szomszédságában, ugyanitt azonban a hétköznapokon működő piac keretében immár csak élelmiszeri termékeket kínálnak a termelők.

A kézműves termékekhez a legnagyobb választékban minden hónap első és második szombatján, a Promenádon juthatunk hozzá. Az első szombatokon jellemzően a ruházati és az azzal kapcsolatos termékeké a főszerep, a második szombatokon pedig az egyéb kézműves termékeké.

Ezen a héten az utóbbira készülhetünk: a Promenád megtelik egyebek mellett szőttesekkel, faragványokkal, írott párnákkal, festett bútorokkal, kerámiákkal, népi hangszerekkel. A vásáron részt vesz szőtteseivel a nagygalambfalvi Kányádi Vilma is, a szövőszékes bemutatója pedig az esemény sajátos színfoltjának ígérkezik.

A vásár 9.00 órától 18.00 óráig várja az érdeklődőket.

(Címlapkép: Pál Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?