Idris Elba nem ért egyet a rasszista filmek cenzúrázásával

Idris Elba Golden Globe-díjas brit filmszínész szerint nem kellene törölni a műsorszolgáltatók felületeiről a rasszista filmeket és tévésorozatokat, mert a nézőknek tudniuk kell arról, hogy ilyen is létezik, írja a Variety.

Szerinte a cenzúrázásnál sokkal jobb ötlet a korhatár-besorolás, amit a szexuálisan explicit tartalom esetében is használnak. Ahhoz, hogy elítélj valamit, ismerned kell azt, érvelt a színész, hozzátéve, hogy nem kellene kivágni a rasszista részeket egy sorozatból, hiszen a nézőknek tudnia kell, hogy készültek ilyenek is.

Az Egyesült Államokból indult Black Lives Matter mozgalomra reagálva a műsorszolgáltatók többnyire a feketék ábrázolása miatt több sorozatot, sorozatrészt eltávolítottak a csatornáikról. Nem közvetítették például a The Office vagy a Balfékek (Community) bizonyos részeit, letiltották a Angolkák (Little Britain) és a Come Fly With Me sorozatot.

Az HBO Max ideiglenesen levette műsorról minden idők legnagyobb bevételt termelő filmjét, az Elfújta a szélt (Gone with the Wind), majd egy kontextualizáló beszélgetés kíséretében tette újra elérhetővé.

(Címlapfotó: Imdb.com)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?