Megnyitó nem lesz, de megtartják a World Press Photo kiállítást Kolozsváron

Július 17-én pénteken nyílik és augusztus 6-ig látogatható a kolozsvári Művészeti Múzeumban az évente megszervezett nemzetközi sajtófotó-kiállítás, a World Press Photo.

A Művészeti Múzeum, a Kolozs Megyei Tanács, az Kulturális Minisztérium és Hollandia romániai nagykövetsége támogatásával valósul meg Kolozsváron a kiállítás, amely a járványügyi helyzet miatt hivatalos megnyitó nélkül kezdődik. A látogatókat az említett időszakban, szerdától vasárnapig 10 és 17 óra között várják a Bánffy-palota kiállítótermeibe, legkésőbb 16:30-kor lehet belépni a kiállításra a járványügyi óvintézkedések betartásával, közölték a szervezők.

2020-ban 125 ország 4 282 fotográfusa közel 74 ezer felvételt küldött be a World Press Photo pályázatára, ezek közül a zsűri 44 fotós munkáját válogatta be a mezőnybe. Környezet kategóriában magyar fotós, Horváth Eszter nyert kíváncsi jegesmedvékről készült fotójáért.

A nemzetközi vándorkiállítás romániai szervezője az Eidos Alapítvány, amely ebben az évben is elviszi a tárlatot Kolozsvár mellett Temesvárra és Bukarestbe is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?