Újra meghirdette kulturális pályázatát a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

A korlátozások lazításával újraindultak a kulturális, szórakoztató rendezvények Sepsiszentgyörgyön, az önkormányzat pedig újra meghirdette a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett kulturális pályázatait. Július 23. a határidő.

Az érvényben lévő járványügyi szabályok szerint többnyire szabadtéri események zajlanak a városban, filmvetítés, színházi előadások, illetve a helyi White Betty funk, blues, jazz zenekar péntek esti ingyenes koncertjével indító Kultúr Park nevű nyári koncertsorozat. A most meghirdetett pályázatok szintén a járványügyi előírások betartásával valósulhatnak meg, figyelmeztet a finanszírozó.

A kulturális tevékenységeket támogató pályázatát már az év elején is meghirdette az önkormányzat, de a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt azt felfüggeszteni, hiszen a pályázók nem tudták volna vállalni a tervezett rendezvényeik megszervezését. Akkor a kulturális pályázatra szánt összeget az önkormányzat átcsoportosította és járványmegelőzési intézkedésekre fordította.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint most másodszor is meghirdetik a kulturális pályázatot, melyre a helyi költségvetésből 93 400 lejes keretösszeg áll rendelkezésre. A pályázati határidő ezúttal a szokásosnál rövidebb lesz, hogy minél több idő maradjon a rendezvények szervezésére, így július 23-án 16 óráig lehet benyújtani az iratcsomót Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalához. A pályázati felhívásra magánszemélyek és nem vagyonszerzés céljából létrehozott jogi személyek, egyesületek, alapítványok jelentkezhetnek.

A pályázatok kiválasztását és elbírálását egy bíráló bizottság végzi július 24-e és augusztus 3-a között. Pályázati űrlapok a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal 21-es irodájában igényelhetőek naponta 8-14 óra között, vagy letölthetőek a www.sepsi.ro honlapról. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?