Mégis megszervezik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált Kolozsváron

Július 31. és augusztus 9. között mégis megrendezik Kolozsváron a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált, jelentették be csütörtökön a szervezők.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások következtében elhalasztották a fesztivált az eredeti, június eleji időpontról, ehelyett augusztus elején „sok szabadtéri vetítéssel, vakációs hangulattal, a kontextushoz igazodó programmal” szerveznek nyári kiadást. A hivatalos megnyitó és záró a főtéren lesz, mint más években, hangsúlyozták a szervezők.

„Felkészültünk arra, hogy megfeleljünk az összes hatósági előírásnak, ami a szabadtéri rendezvényeket illeti, és reméljük, hogy hamarosan leszögezik a mozitermek megnyitásának feltételeit is. A prioritás a nézők biztonsága lesz” – mondta Tudor Giurgiu fesztiváligazgató.

A szabadtéri vetítéseket jól elkülönített terekben, egymástól megfelelő távolságra helyezett székekkel szervezik meg. A főtéren, a Iulius Mallnál, a szászfenesi Arkhai Sculpture Parkban, a bonchidai Bánffy-kastély parkjában és a Francia Intézet udvarán biztosan lesznek vetítések, de további helyszínekben is gondolkodnak, közölték a szervezők.

(Címlapfotó: TIFF/Marius Maris)

 

Kapcsolódók

Kimaradt?