banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Forgács Péter filmrendező a Krakkói Filmfesztivál életműdíjasa

Forgács Péter filmrendező videóban köszönte meg az online zajló 60. Krakkói Filmfesztivál (KFF) életműdíját. A médiaművész eredetileg június 2-án vette volna át a Sárkányok Sárkánya díjat. A díjátadási ünnepséget ősszel fogják megtartani.

A fesztivál programját március 31. és június 7. között online közvetítették, de csak lengyelországi nézők számára. Forgács Péter életművéből a Dunai exodus mellett többek között a Hunky Blues - az amerikai álom és a Miss Universe 1929 című alkotások kerültek be a programba, írta korábban az MTI.A szemle szervezői korábbi közleményükben „a mozi alkimistájának”, jeles magyar dokumentumfilm-alkotónak, világhírű médiaművésznek nevezték a filmrendezőt, kiemelték alkotásainak eredeti, archív dokumentumokat felhasználó filmtechnikáját, valamint azt, hogy az általa vezetett Privát Fotó és Film Archívum 1983-as megalapítása óta a found footage kísérleti műfaj utolérhetetlen mesterévé vált.

A rendezőnek odaítélt Sárkányok Sárkánya nevű életműdíjat a Krakkói Filmfesztiválon az előző években többek között Werner Herzog német, Allan King kanadai, Helena Trestíková cseh rendező kapta meg.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?