Magyar költészet napja: online szavalóversenyt hirdetnek a Kárpát-medencében

A Petőfi Sándor Program (PSP) ösztöndíjasai online szavalóversenyt hirdetnek a magyar költészet napja alkalmából Kárpát-medencei magyar óvodás és iskolás gyermekek részére. Nevezni magyar költők verseivel vagy versrészleteivel lehet három korcsoportban. A szervezők április 11-én éjfélig várják a versenyre készített videókat.

Az online versmondó versenyre az óvodás, általános- és középiskolás korosztályokat hívják. Legtöbb három perces, fekvő videókat várnak MP4, AVI, MPG, MOV vagy WMV formátumban, beküldéskor meg kell jelölni a pályázó gyermek nevét és életkorát a fájl nevében vagy egy kapcsolódó üzenetben. A videók elküldését követően egy adatlap kitöltésére van szükség, amely itt elérhető. Fontos tudni, hogy a pályázat csupán a videó és az adatlap beérkezését követően tekinthető érvényesnek.

A szakmai zsűri korosztályonként, a következő szempontok alapján bírálja el a pályázatokat: kép- és hangminőség, eredetiség és ötletesség, előadásmód. Mindhárom kategória első három helyezettje jutalomban részesül. Továbbá minden pályázónak névre szóló emléklapot küldenek. Az eredményeket és a nyertesek videóit a pályázathoz kapcsolódó nyomtatott és elektronikus sajtóban teszik közzé, valamint e-mailen értesítenek minden érintettet.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2020. április 11. 23:59 (közép-európai idő szerint), az eredményhirdetés 2020. április 18-án várható. A versennyel kapcsolatos kérdéseket és észrevételeket a versmondoverseny2020@gmail.com e-mail címre várják.

Kapcsolódók

Kimaradt?