Négy díjat kapott a Szabó Magda regényéből készült film Milánóban

A Szabó Magda Pilátus című regényéből készült film fontos díjakat kapott a Milánói Filmdíjon (MIFF Awards): a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját, írja a magyar.film.hu.

A Milánói Filmdíjra (MIFF Awards) tíz kategóriában jelölnek filmeket, amelyek közül a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket. A díjátadó várhatóan januárban lesz. A kategóriagyőztesek közül közönségdíjast is választanak, a nyertes filmnek esélye van az olaszországi forgalmazásra.

Pilátust hat díjra jelölték a legjobb rendező, forgatókönyv (Somogyi György és Szélesi Sándor), operatőr és vágó kategóriájában volt versenyben, illetve Györgyi Anna és Hámori Ildikó külön-külön is bekerült a legjobb női főszereplők közé.A Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával, producere Köves Ábel. Főbb szerepekben látható még Terhes Sándor, Szikszai Rémusz, Kovács Zsolt, Máhr Ági, Martin Márta, Kakasy Dóra, Székely B. Miklós. A film dramaturgja Goda Kriszta, zeneszerzője Bolcsó Bálint, díszlettervezője Hujber Balázs, jelmeztervezője Donkó László, a casting director Matyassovszky-Zsolnay Bálint, hangmérnöke Komlódi Gábor és Dévényi Tamás.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?