106 éves születésnapját ünnepli novemberben a kolozsvári Művész mozi

Annak örömére, hogy október 30-án lesz 106 éve, hogy Kolozsváron megnyílt a mai Művész mozi elődje, november folyamán ízelítőt nyújtanak abból, hogy mire lehet a továbbiakban számítani az Egyetem utcai helyszínen.

A moziterem 2010 óta a bérpalotát építtető Sebestyén Dávid örököseinek tulajdonában van, korábbi működtetője, az országos filmvállalat (RADEF) 2012-ben zárta be. A tulajdonosok elkezdték a felújítását, és kulturális rendezvények, vetítések helyszíneként részlegesen újranyitották. Az egykori Egyetem-mozgó megnyitásának évfordulóját már 2018-ban is megünnepelték.A szervezők közleménye szerint a novemberi programsorozat a gyerekeknek és családoknak szóló Family Time nevű eseménnyel kezdődik: szombaton, november 2-án a budaörsi Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál gyermekfilmes válogatásából vetítenek, 10:30-tól 4-7 év közöttieknek, 12:30-tól 8-12 év közöttieknek. A családi program a következő két szombaton is folytatódik, november 9-én 11-től Anca Damian legújabb egészestés animációs filmje, a Călătoria fantastică a Maronei látható, november 16-án 11-től pedig a Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren című magyar animáció látható.

Vasárnaponként az Art in Cinema sorozat játék- és dokumentumfilmjeire lehet beülni, ezek a friss alkotások művészek életét és alkotásait mutatják be. Novemberben Marina Abramović, Agnès Varda, Vincent Van Gogh és Alexander McQueen kerülnek előtérbe.

A bukaresti UrbanEye Filmfesztivállal együttműködésben, az Erdélyi Építészeti Biennálé keretében három dokumentumfilm lesz látható a Művész moziban a lakás, környezet és helyi erőforrások kapcsolatairól 13-án, 14-én és 19-én.

A program az Arta (Művész) mozi Facebook-oldalán olvasható, az eseményekre online, vagy az események kezdete előtt egy órával a helyszínen válthatók jegyek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?