Hangszerré válik a szemét a Székely Nemzeti Múzeum zenés foglalkozásán

Svájci zenepedagógusok ismertetik meg a német nyelvterületen elterjedt alapfokú zenei oktatást (Musikalische Grundausbildung) sepsiszentgyörgyi gyerekekkel és pedagógusokkal.

A Székely Nemzeti Múzeumban negyedik alkalommal szervezik meg a Meleté nevet viselő svájci-magyar közös projektet. A szervezők közleménye szerint a zenei foglalkozássorozat vezetői idén Noëmi Bischof, Jonas Gassmann és Salat-Zakariás Soma lesznek, akik október 13.–17. között három különböző programmal is várják a zene varázslatára nyitott gyerekeket és felnőtteket. A hét egy tanárképző napi kurzussal is bővül, minden olyan érdeklődőt, zenészt, pedagógust, aki csoportos zenei alapoktatás eszközeivel ismerkedni szeretne, október 13-án, vasárnap 14-17.30 óra között várják.Október 13-17. között, vasárnaptól csütörtökig 18-tól 19 óráig ritmus-kurzust tart az érdeklődőknek Noëmi Bischof és Salat-Zakariás Soma. A Stomp együttes által inspirált kurzuson a többnyire szemétnek mondható, újrafelhasználható anyagok és hétköznapi tárgyak hangszerekké alakulnak, majd ritmikus elemekkel ötvözve zenei hangszerekként szólalnak meg, rendkívüli élményben részesítve a jelentkezőket.Ugyancsak vasárnaptól csütörtökig az esti órákban 19.30 és 21 óra között Jonas Gassmann karvezető vár minél több jelentkezőt, gyerekektől felnőttekig minden korosztályt egy nem hétköznapi vokális képzésre. Ezen a zenei utazáson az együtténeklés újszerű és inspirálóan felemelő élményt biztosít majd.

A szervezők hangsúlyozzák, hogy a kurzusokra jelentkezőknek nem kell zenei ismeretekkel vagy hangszertudással rendelkezniük. Jelentkezni a foglalkozás típusának, illetve a résztvevő nevének, életkorának megadásával a meletebaratok@gmail.com címen lehet október 10-ig. A Meleté Egyesület, a Székely Nemzeti Múzeum, a Zürichi Művészeti Egyetem (Züricher Hochschule der Künste) és az Ernst Schwemmer Alapítvány (Svájc) támogatásával megszervezett képzésről a Székely Nemzeti Múzeum titkárságán lehet érdeklődni 12-15 óra között (0267-312442).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?