Tíz városban, tíz Arany Pálma-díjas filmmel ünnepel a Les Films de Cannes fesztivál

Bukarestben tíz Arany Pálma-díjas filmet vetít a Les Films de Cannes fesztivál, emellett az év leginkább várt filmjeit tíz romániai városba viszi el, közölték a szervezők, akik tízedik alkalommal mutatják be a francia Riviérán díjazott alkotásokat.

Bukarest mellett október 18. és 20. között Iași-ban, Kolozsváron, Temesváron, október 20. és 22. között Botoșani-ban, 23. és 27. között Brassóban, 25. és 27. között Aradon, november 1. és 3. között Suceaván, 15. és 17. között Brăilán és Slobozián lesznek vetítések.

Műsoron lesz többek között az Arany Pálma-díjas Élősködők (Gisaengchung), a Fájdalom és dicsőség (Dolor y Gloria), amelyért Antonio Banderas a legjobb férfi színésznek járó díjat kapta Cannes-ban, a hivatalos versenyprogramban szereplő Matthias et Maxime, a forgatókönyvéért díjazott Portré a lángoló fiatal lányról  (Portrait de la jeune fille en feu) vagy a Little Joe, amelynek női főszerepéért Emily Beecham kapott elismerést.A filmeket több helyszínre elkíséri Vlad Ivanov színész, aki a La Gomera című filmmel volt jelen idén Cannes-ban és Adi Voicu, a Kritikusok Hetén bemutatott Ultimul drum spre mare című rövidfilm rendezője. A programot hamarosan közzéteszik a szervezők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?