Készül a könyvtáraktól kocsmákig mindent betöltő Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál

A Benedek Elek Emlékévhez kapcsolódva szervezik meg szeptember 27. és október 4. között negyedik alkalommal a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált a sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület koordinálásával, a Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi fiókszervezete támogatásával.

A tervek szerint négy megyében, Kovászna, Hargita, Maros, Brassó megyében is mesélnek a rendezvény meghívottjai városokban, falvakban. Meséket hallgathattak a gyerekek, felnőttek, családok tereken, könyvtárakban, múzeumokban, tanintézményekben, templomokban, vendéglőkben, kávézókban és kocsmákban is, de a közösségi mesélésre is lesz alkalom a Meselángon, közölték a szervezők.

A népmesék népszerűsítését, a bennük rejlő, évszázadokon át hagyományozódott életbölcselet, tapasztalat, üzenet kibontását,  megértését, gyakorlatba ültetését tűzte ki céljául a 2016-ban indított Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál, amelyet Benedek Elek születésének évfordulóján, a magyar népmese napja, szeptember 30. körül szerveznek meg.

A rendezvénysorozat mesemondó meghívottai Kádár Annamária mesepszichológus, Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó, Élő Fruzsina budapesti pszichológus, meseterapeuta, Mirela Rotundu Cojocaru, pszichológus, valamint a háromszéki Szabó Enikő és Csavar-Mátis Katalin meseterapeuta, illetve Benkő Éva mesemondó. A program a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál Facebook-oldalán olvasható.

Kapcsolódók

Kimaradt?