„Helló, Torockó!” – az izlandi Gusgus frontemberével csevegtünk

A lenyűgözően kopár izlandi tájból érkezett a Székelykő lábához a Gusgus, a Double Rise fesztivál első napjának sztárfellépője. Az együttes énekesétől, Daníel Ágústól megtudtuk, hogy miben inspirálják a hazai tájak, és mit gondol a romániai közönségről.

Már napok óta izgatottan vártuk a Gusgus zenekar fellépését a Double Rise fesztivál első napján, és az biztos, hogy egy rajongónak se okoztak csalódást. Bár nem gyakran lépnek fel kisebb fesztiválokon, kiderült, hogy az előadásmódjuk, a beleélés amivel zenélnek, az a szavakkal le nem írható életérzés és szabadság, amit magukból árasztanak, ilyen környezetben is működik. Interjúnkban Daníel Ágúst kérdeztük:

Annak, aki nem ismerte őket, de ezek után szívesen meghallgatná pár dalukat, elmondanám, hogy a Gusgus szinte 35 éve működő, izlandi zenekar. A csapat filmesként kezdte a karrierjét, később, 2011-ben, az Arabian Horse című slágerükkel robbantak be a nemzetközi köztudatba. Zenéjüket nem lehet behatárolni, az elektronikus zene széles skáláján mozognak, a technótól a trip-hopig, a house-tól a pop zenéig minden stílusban remekül helytálltak. A közönségüket nagyon szeretik, koncertjeiken teljes mértékben rájuk és a zenére hangolódnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?