TIFF Nagyszebenben: ingyenes szabadtéri vetítések is lesznek

Csütörtökön kezdődik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) nagyszebeni kiadása. A kolozsvári filmfesztivál „kistestvérét” 13. éve szervezik meg.

A nyitófilm, akárcsak Kolozsváron, a fesztiváligazgató, Tudor Giurgiu Parking című játékfilmje lesz, amelyet az egyik új helyszínen, a Ion Besoiu Kulturális Központban tűztek műsorra csütörtökön este hét órától.A négy napos, vasárnap estig tartó fesztiválon mintegy 40 filmet vetítenek, több román filmet az alkotók is elkísérnek. A friss magyar filmek közül Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs thrillere és Pálfi György Az Úr hangja című sci-fije szerepel a programban.

A Nagypiacon felállított szabadtéri vásznon csütörtök este tíz órától a Moromeții 2 fut majd, péntek este tíztől Danny Boyle rendhagyó Beatles-filmje, a Yesterday mutatkozik be a romániai közönségnek, szombaton fél tíztől Cristian Nemescu California Dreamin’ című filmjét vetítik Răzvan Vasilescu színművész jelenlétében, vasárnap este tíztől pedig Asif Kapadia Diego Maradona című filmje lesz műsoron. Ezekre a vetítésekre ingyenes a belépés, ahogy a fiatal filmrajongóknak szóló EducaTIFF-filmekre is.

A Nagypiac mellett szabadtéri vetítésen lazulhat a közönség a Habermann-téren, az Astra Múzeumban, a feleki Brukenthal-kastélyban és Gurarón is. A nagyszebeni TIFF teljes programja itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?