banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Előzményregényt kap Az éhezők viadala könyvsorozat

Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához – erősítette meg a héten a Scholastic kiadó. Az egyelőre cím nélküli mű 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt – írja a BBC hírportálja.

Az amerikai írónő szerint az új regény a Sötét Napokként emlegetett sikertelen lázadás utáni éveket mutatja be, amikor Panem megpróbál talpra állni a történtek után, hogy újraalkossák az emberiség nézeteit – fogalmazta meg a rövid tartalmat Collins, mely így azt is jelenti, hogy a már megkedvelt karakterek nem térnek vissza.

A posztapokaliptikus regénytrilógiában Panem fiatal lakóit arra kényszerítik, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással élő adásban. A könyveket – Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott – több mint 50 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el világszerte.

Katniss Everdeent, történet főhősét Jennifer Lawrence keltette életre a filmvásznon egy négyrészes mozisorozatban, amely csaknem 3 milliárd dollár (860 milliárd forint) bevételt hozott világszerte. A sorozatot jegyző Lionsgate stúdió reményei szerint az előzményregény megfilmesítésén is együtt fognak dolgozni Collinsszal.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?