Jennifer Lawrence a legjobb befektetés a filmiparban

Az alig 24 éves színésznő, Jennifer Lawrence jövedelmező évet zárhat maga mögött. A nézők 1,4 milliárd dollárt hagytak ott a mozikban, hogy láthassák az X-men és az Éhezők viadala-filmek sztárját. A másik póluson Adam Sandler áll, aki a legkevesebbet hozta Hollywood konyhájára az idén. 

A Forbes magazin évről évre összeállítja a legek listáját, köztük a legbefolyásosabb színészekét is. A 2014-es rangsor élén Jennifer Lawrence áll, akinek a filmjei 2014-ben 1,4 milliárdos bevételt hoztak. Az Oscar-díjas színésznőnek idén három filmje került a mozikba, az X-Men: Az eljövendő múlt napjait májusban, Az éhezők viadala: A kiválasztott első részét novemberben, míg a Dumb és Dumber második részét december közepén mutatták be.

Az évente kiadott lista második helyén Chris Pratt áll 1,2 milliárd dollárral. A 35 éves színész A Galaxis őrzőiben és A Lego-kaland című filmek révén került az élmezőnyébe. Nem sokkal marad el tőle Scarlett Johansson. Ő az Amerikai kapitány - A tél katonája, illetve a Lucy című sci-fi tetemes jegybevételei (1,18 milliárd dollár) révén szerezte meg a harmadik helyet.

Mark Wahlberg nagyjából egymilliárd dollárt hozott a filmstúdióknak, Chris Evans pedig 800 millió dollárral futott be az ötödik helyre. Az első tízbe bekerült még Emma Stone, Angelina Jolie, James McAvoy, Michael Fassbender és Hugh Jackman is.

A legkevésbé idén Adam Sandlerrel érte meg dolgozni, ő lett 2014 legjobban túlfizetett színésze, másodikként pedig Johnny Depp érte meg a legkevésbé a pénzét.

Kimaradt?