Föld órája: több romániai közintézmény lámpát olt

Idén is több romániai közintézmény, civil szervezet és vállalat csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez, és 20:30-kor egy órára kikapcsolják nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket. 

A Természetvédelmi Világalap (WWF) által 2007-ben kezdeményezett és azóta évente megtartott, március utolsó szombatjára időzített nemzetközi akció célja felhívni a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira, a környezetszennyezés és túlfogyasztás okozta problémákra.Szombat este 20:30-tól 21:30-ig kikapcsolják a fényeket többek között a bukaresti Cotroceni-palotában, a Victoria-palotában és a környezetvédelmi minisztérium épületében, ugyanakkor több más közintézmény és magáncég is jelezte, hogy hasonlóan fog eljárni.

Az ország számos más városa is csatlakozik a Föld órájához, többek között Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Nagyváradon és Besztercén is kikapcsolják a közvilágítást egy órára. 

Az E.ON Románia igazgatója, Frank Hajdinjak szerint, ha Románia minden lakosa csatlakozna a kezdeményezéshez, és lekapcsolná a villanyt egy óra erejéig, több mint 1,16 millió kilowattóra energiamennyiséget spórolnánk meg, ami fedezi egy körülbelül 2200 fős közösség éves áramszükségletét.

Kapcsolódók

Kimaradt?