Írók az iskolában: kortárs szerzők tartanak irodalomórát Marosvásárhelyen

A február-május közötti periódusban tíz kortárs szerző találkozik hat marosvásárhelyi líceum diákjaival, és tart irodalomórát a tanintézményekben, közölte a szervező Podium Egyesület.

Az Írók az iskolában projekt a Nemzeti Kulturális Alap társfinanszírozásával, a Reea cég és Ligia Voro újságíró támogatásával, a Maros Megyei Tanfelügyelőség, a Vatra és a Látó irodalmi lapok partnerségével valósul meg. A meghívott írók: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter és László Noémi. A résztvevő iskolák egy-egy könyvcsomagot is kapnak a meghívott szerzők műveiből.Az irodalmi-oktatási projekt nem áll meg a rendhagyó irodalomóráknál: a résztvevő szerzőkkel készült podcasteket közösségi oldalakon terjesztik majd, az író-olvasó találkozókat pedig rendhagyó módon Miruna Lavinia és Szilágyi Panna grafikusok is megörökítik.

A szervezők célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a diákoknak a kötetlen párbeszédre az irodalomról, és inspirációt nyújtani azoknak, akik irodalmi pályára készülnek.

Februárra már leszögezték az időpontokat: Gabriela Feceoru a Mihai Eminescu Pedagógiai Líceum diákjaival találkozik február 13-án, Demény Péter február 21-én találkozik a Rákóczi Ferenc Római-Katolikus Teológiai Líceum diákjaival, a hónap utolsó hetében a Gheorghe Șincai Technológiai Líceum diákjai Elise Wilkkel ismerkedhetnek meg, majd március első hetében Vida Gábor prózaíróval találkozhatnak.

A következő találkozók időpontjai a második félév kezdete után dőlnek el. Kali Ágnes és Alex Văsieș a Bolyai Farkas Elméleti Líceumba, Tudor Ganea és Márton Evelin a Művészeti Líceumba, László Noémi a Pedagógiai Líceumba, Marin Mălaicu-Hondrari pedig az Unirea Nemzeti Kollégiumba látogat el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?