Tovább szoríthatunk az USNK-nak, továbbjutottak A Dal harmadik válogatóján

Közönségszavazattal továbbjutott az USNK A Dal 2019 harmadik válogatóján szombaton. Az X-Faktort megnyerő kolozsvári rapduó a Posztolj című dallal vette le a tévénézőket a lábáról. 

A 1999-ben Székelyudvarhelyről indult, cold rock stílusú zenét játszó Monyo Project a nagyszerű teljesítménye ellenére kiesett ebből a fordulóból. 

A válogatóműsort Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe a Duna Televízióban és a Duna Worldön sugárzott élő showműsorban.

 

A mindössze 16 éves Nagy Bogi Holnap című dala 41 pontot kapott a zsűritől, akárcsak A Dal két évvel ezelőtti győztese, Pápai Joci, aki Az én apám című dalt adta elő (mindkét számot szerzőként jegyzi Molnár Ferenc Caramel).

Negyven-negyven ponttal jutott tovább Petruska a Help Me Out of Here, valamint a Ruby Harlem a Forró című dallal. Szintén bekerült az elődöntőbe a Mocsok 1 Kölykök az Egyszer című szerzeménnyel, amely a zsűritől 39 pontot kapott.

A négy zsűritag zenész, előadó - Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró - mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább öt dal. A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival a USNK és a Posztolj című dal lett. 

Ezzel kialakult az elődöntők 18-as mezőnye, amely február 9-én, majd 16-án lép színpadra a döntőbe jutásért.

Kapcsolódók

Kimaradt?