Az erdélyi Molnár Levente második világháborús thrillerben játszik

Megjelent a történelmi tévéfilmekről ismert alkotópáros, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró első mozifilmjének, az Apró meséknek az új előzetese, amelyben az erdélyi Molnár Levente is látható.

A berni követ és az Örök tél alkotóinak új filmje a második világháború utáni zűrzavaros időszakban játszódik Magyarországon. A történet főszereplője egy szélhámos, aki ezt a zavaros időszakot próbálja kihasználni, míg egy váratlan találkozás örökre megváltoztatja az életét: szenvedélyesen szerelmes lesz egy nőbe, aki viszont annyira gyűlöli a férjét, hogy azt tervezi, ha hazajön a háborúból, megöli.

A Magyarországon március 14-én mozikba kerülő film főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. Akárcsak a Szász-Köbli alkotópáros korábbi filmjein, az Apró meséken is Lajos Tamás producer, Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök dolgozott.Molnár Levente többfordulós castingon nyerte el a férj szerepét, miután a korábban kiszemelt Nagy Zsolt kiszállt a produkcióból. A nagybányai születésű színész először dolgozik Szász Attilával, korábban azonban szerepelt a Szürke senkikben, amelyen szintén Köbli Norbert forgatókönyvíró és Lajos Tamás producer dolgozott. Molnár Levente az utóbbi időben több magyar filmben kapott fontos mellékszerepet, többek között a Saul fiában és a Napszálltában is, de az imdb.com adatai szerint a SHEPHERD: The Story of a Jewish Dog című amerikai filmben is játszott, valamint Szamosi Zsófi oldalán főszerepet alakít az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című készülő tévéfilmjében is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?