Két kor küszöbén – meghirdették a fiatal szerzőknek szóló Tabéry-novellapályázatot

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat 5. alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot.

A kiírás szerint a pályaműveknek tematikusan az író Két kor küszöbén című önéletírásából kiemelt szövegrészek valamelyikéhez kell kapcsolódniuk. Kiindulópont lehet a rész(ek) alaptémája, mozzanata vagy szimbolikus képi síkja(i).  A kiválasztott szövegegységek, valamint további tudnivalók ide kattintva olvashatóak.

Pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek, a felső korhatár 30 év. A pályamunkákat szakértői zsűri értékeli a felhívást kiíró két intézmény részéről. A legjobb pályamunkákat beküldő 3 szerző pályadíjat és könyvcsomagot kap az alábbiak szerint: a győztes pályamű 50 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON + könyvcsomag; a második helyezett 30 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag; a harmadik helyezett 20 ezer Ft/ illetve ennek megfelelő RON; + könyvcsomag díjazásban részesül. A legjobbnak ítélt novellákat a Várad  folyóirat publikálja.

A pályázatra szerzőnként maximum két novella küldhető be, egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal terjedelemben (mintegy 24 000 karakter). A zsűri eleve nem veszi figyelembe a terjedelemhatárt jelentősen túllépő szövegeket. Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2019. február 28.

A pályázatokat a taberypalyazat@gmail.com címre, vagy postán (Revista culturală Várad 410068 Oradea, Piata 1 Decembrie nr.12, judetul Bihor) várják, eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás 2018 áprilisában lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?