Meghirdették a Tabéry Géza novellapályázatot Nagyváradon

A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja, valamint a Várad irodalmi és művészeti folyóirat harmadik alkalommal hirdeti meg a Tabéry Géza novellapályázatot, 2017-ben Határok, tükrök, háborúk tematikával.

A pályázati kiírásra pályakezdő és gyakorló szerzők egyaránt jelentkezhetnek, a felső korhatár 26 év. A megszülető írásnak témájában a címben jelzett három tematika egyikéhez, vagy akár mindegyikéhez lehet kapcsolódnia.

Egy szerzőtől legtöbb két novellát várnak, nevezési díj nincs. A győztes pályamű 50 ezer forint/illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag; a második helyezett 30 ezer forint/ illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag; a harmadik helyezett 20 ezer forint/ illetve ennek megfelelő lej és könyvcsomag díjazásban részesül. A legjobb novellákat a Várad irodalmi és művészeti folyóirat publikálja.

A novellák egyenként legfeljebb 10 gépelt oldal terjedelműek (mintegy 24.000 karakter, Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5-ös sortávolság, 2,5-ös margó) lehetnek. A terjedelemhatárt túllépő szövegeket nem veszik figyelembe. A beküldési határidő 2017. március 3. (péntek) éjfél.

A pályamunkákhoz minden esetben mellékelni kell a pályázó pontos elérhetőségeit, és fel kell tüntetni rajta, hogy: Tabéry novellapályázat. A pályázatok beküldhetők villanypostán a taberypalyazat@gmail.com címre vagy postai úton a Várad szerkesztősége címére. (Revista culturală Várad 410068 Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr.12, judeţul Bihor.). Az eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadás április közepén várható.

A 2016-os Tabéry Géza novellapályázat díjazottjainak névsora itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?