Felrobbantották az X-Faktor színpadát – a döntőbe jutottak a kolozsvári fiúk

A négy előadó közül messze az USNK nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt a X-Faktor szombat esti elődöntőjében. A két kolozsvári fiú, Filep Kund és Laskay Nimród bejutott a tehetségkutató döntőjébe, és nagy eséllyel meg is nyerhetik egy hét múlva a versenyt. Ellenfelük egy másik fiúcsapat, a Stolen Beat és Tamáska Gabriella lesz.

Rétegzenét – rapet – adnak elő, mégis sikerült berobbania a magyar zenei életbe a legnézettebb magyarországi kereskedelmi adó tehetségkutatójának köszönhetően a kolozsvári USNK-nak. Filep Kund és Laskay Nimród első klipje már 3 millió megtekintésnél tart a YouTube-on, 100 ezren követik őket az Instagramon, és már az USNK-s bögrék is megjelentek a budapesti karácsonyi vásáron. Egyszóval jelenséggé váltak, és – ahogy az X-Faktor elődöntőjén elhangzott – a legnagyobb esélyesei a tehetségkutató megnyerésének.

A szombat esti élő show-ban két-két produkcióval lépett színpadra a versenyben maradt négy előadó (Stolen Beat, Arany Tímea, Tamáska Gabriella és az USNK), az első egy duett volt. A mentorok a második, egyéni produkció után mondtak véleményt arról, hogy teljesítményük alapján helyet fogalhatnak-e a továbbjutást jelentő két szék egyikébe. A négytagú zsűri szavazattöbséggel döntött, egyenlőség esetén a nézők voksai jelentették az ötödik szavazatot.

Az elődöntőben utolsóként fellépő USNK Trap kapitánnyal duettezett, a Beatbox/Freestyle dalt adták elő, amelyhez ők írták a szöveget. Ekkor üres volt a biztos továbbjutást jelentő székek egyike, mert Arany Tímeának és Tamáska Gabriellának nem sikerült meggyőzniük a mentorokat, így a lányok már csak a nézők szavazataiban bízhattak. A kolozsvári fiúk lüktető produkciója után állva tapsolt a stúdióközönség. De állva tapsoltak a mentorok is.

„A lehető legjobbkor a legjobbat hoztátok, ez akár egy győztes produkció is lehet” – jelentette ki Gáspár Laci. „Ez egy elődöntős produkció volt” – mondta Puskás Peti. „Mindig hozzátok a tökéletes produkciót” – áradozott Radics Gigi. Az USNK mentora, ByeAlex ennyivel érte be: „Imádlak benneteket, tudjátok…”

Ezt követően a kolozsvári fiúk egy saját dalt (Szétcsapom) adtak elő magyarul. A dicséretek ez után sem maradtak el. Gáspár Laci, aki korábban azt vetette a szemükre, hogy túlságosan egysíkú a repertoárjuk, úgy fogalmazott: „Tiszta szívemből örülök, hogy itt vagytok, szeretném, ha valamelyik lány nyerné az X-Faktort, de ha ti nyernétek, akkor is boldog lennék”. Puskás Peti arról beszélt, hogy az USNK esélyes megnyerni a tehetségkutatót, Radics Gigi pedig nyugtázta: az USNK-nak sikerült egy rétegzenét megszerettetnie a nézőkkel.

Filep Kund és Laskay Nimród a mentorok egyöntetű döntésével megkapta a továbbjutást jelentő egyik széket, a másikon a Stolen Beat foglalt helyet. A nézők pedig úgy döntöttek, hogy a harmadik versenyző a jövő szombat esti fináléban Tamáska Gabriella lesz. Korábban interjút készítettünk a két kolozsvári sráccal, ezt itt olvashatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?