X-Faktor: a legjobb hat közé kerültek a kolozsvári fiúk

Az X-Faktor szombat esti, második élő show-jában is kirobbanó sikert aratott az USNK. Szinte egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a két kolozsvári fiú egy hét múlva – a legjobb hat között – ismét fellép a tehetségkutató műsor színpadán.

Befutott együttesként lépett fel szombat este, a magyarországi X-Faktor második élő show-jában az USNK. A két kolozsvári fiú, Filep Kund és Laskay Nimród Posztolj! című klipje a legfelkapottabb a magyar YouTube-on, nézettsége már elérte az 1,3 milliót.

Ennek megfelelőek voltak az elvárások is második forduló előtt, ám az USNK-s srácoknak sikerült felülmúlniuk önmagukat. Ismét egy magyar szövegű dallal léptek fel, és akárcsak előző héten, állva tapsolták meg őket a mentorok. „Most először merem kimondani: van esély, hogy egy rap formáció nyerje meg az X-Faktort” – jelentette ki a produkció után mentoruk, ByeAlex, aki a szombat este előadott, Fogyaszd el! című dal szövegét is írta. Erről is készült klip, ami szintén felkerült a YouTube-ra.

Az X-Faktor élő show-ja az előző évadoktól eltérő szabályok szerint zajlik. Az nem változott, hogy a továbbjutókról a mentorok és a nézők együttesen döntenek. Az előadóknak a négy mentor közül legalább háromnak a támogatása kell ahhoz, hogy leülhessenek a biztos továbbjutást jelentő négy szék egyikébe. Aki nem ülhet le, az úgynevezett veszélyzónába kerül.

Az USNK négy támogató szavazatot kapott, és a fiúk leülhettek a székek egyikére. Mivel mindegyik foglalt volt már, a nézők szavazatai döntöttek arról, hogy kinek a helyét veszik át. Izgalmat csak az utolsó fellépő, a Japánból érkezett fiatal orvos, Taka okozott számukra, akinek szintén széket szavaztak a mentorok. Ám a kolozsvári fiúkat a közönség is nagyon szereti: nem az USNK-nak kellett átadni a helyét.

A Filep Kunddal és Laskay Nimróddal készített interjúnkat itt olvashatják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?