Már árulják a jegyeket az ország legnagyobb dokfilmes szemléjére

Szerdától lehet jegyet váltani a nagyszebeni Astra Nemzetközi Filmfesztivál programjaira. A nemzetközi dokumentumfilmes világ legfrissebb terméséből több mint százat Erdélybe hoz a rendezvény. Ezek közül 51-nek az Astrán lesz a nemzetközi bemutatója, közölték a szervezők.

A Jihlava-i dokumentumfilm-fesztivál Silver Eye-díját elnyerő Sand and Blood ( r. Matthias Krepp, Angelika Spangel), a Tribecai Filmfesztivál dokumentumfilmes szekciójának legjobb operatőri díját elnyerő Tanzania Tranzit (r. Jeroen van Velzen), a Visions du Réel leginnovatívabb filmjének kikiáltott Yvonne (r. Tommaso Perfetti), az amszterdami IDFA debütdíjasa, a Solving My Mother (r. Ieva Ozolina), a The Night (r. Steffan Strandberg) és a Könnyű leckék (r. Zurbó Dorottya) is szerepel a fesztivál programjában, az alkotók maguk is elkísérik a filmeket Nagyszebenbe.Mint írtuk, Zurbó Dorottya filmje mellett további öt magyar dokumentumfilm lesz jelen a rendezvényen.

A 25. Astra Nemzetközi Filmfesztivál október 15. és 21. között zajlik Nagyszebenben, több mint 400 filmes eseménnyel, kilenc helyszínen. A fesztivált a Grammy-jelölt The Tiger Lillies koncertje nyitja a főtéren felállított kupolamoziban, ahol Dan Basu VJ-produkciója kíséri az élőzenét.

Jegyek szerdától az interneten, illetve a Humanitas könyvesboltokban vásárolhatók, október 15-től a fesztivál Infopointjainál (a Nagypiacon és a Thalia színházban), 16-tól pedig az összes fesztiválhelyszínen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?