„Gyökereink” címmel készül a Hargitai Szalon

Elsőként Csíkszerdában, a Megyeháza Galériában lesz megtekinthető a VI. Hargitai Szalon tárlata, szeptember 27. és október 16 között. A kiállítást csütörtökön 18 órakor nyitják meg.

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Cultura Nostra Egyesület szeptember és november között három székelyföldi helyszínen szervezi meg Hargita megye legátfogóbb képzőművészeti vándorkiállítását, a VI. Hargita Szalont.Idén 31 alkotó jelentkezett több mint negyven alkotással. A szalonon részt vesznek Hargita megyében élő, megyénkkel rokonszenvező vagy innen elszármazott képzőművészek, akik romániai vagy más elismert képzőművészeti szövetségek tagjai, ugyanakkor jelentkezhettek a felsőfokú művészeti tanulmányokkal rendelkező vagy azokat most végző művészek is. A tárlatot az idén is egyetlen téma köré szervezték, a résztvevőknek a „Gyökereink” témára kellett alkotniuk. A Márton Árpád festőművész, Koszti István Miklós grafikus és Botár László képzőművész alkotta zsűri döntése alapján két érdemdíjat osztanak ki.

A kiállítás Csíkszereda után a gyergyószárhegyi művelődési ház Cika-termében október 18. és november 7. között, Székelyudvarhelyen pedig november 8. és 21. között a művelődési ház koncerttermében tekinthető meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?