Szintet lépett a Vásárhelyi Forgatag, összegeztek a szervezők

Vasárnap ért véget a Vásárhelyi Forgatag, hétfőtől csütörtökig naponta közel háromezren vettek részt a programokon, a hétvégén zajló eseményekre és koncertekre pedig naponta mintegy 15 ezren voltak kíváncsiak, közölték a szervezők.

A közel 340 program mintegy 40 helyszínen zajlott és több mint 50 önkéntes segítette a munkát az elmúlt egy hétben. 30 társszervező intézmény és egyesület csatlakozott idén a Forgatag programjaihoz, és közel 60 vállalkozás támogatta a rendezvényt, derül ki a közleményből.

Hét közben a Téka udvara és a marosvásárhelyi vár telt meg élettel, a Kultúrpalota és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csalogatta kiállításokra, előadásokra a marosvásárhelyieket, péntektől pedig a Liget vált a forgatagozók fő helyszínévé, ahol idén első alkalommal került megszervezésre a 14 néptáncegyüttest felsorakoztató Folknap.

A Vásárhelyi Forgatag két közkedvelt rendezvénye, a Borudvar és az új helyszínre költözött Kortárs Művészeti Műhely, a Szféra programjai is sok érdeklődőt vonzott.

Népszerű rendezvény volt a Bolyai-pályán megszervezett családi sportnap is, ráadásul még a Vásárhelyi Forgatag alatt sikerült felkapcsolni a sportpálya fényeit. A pálya további felújítására adományt gyűjtöttek.

A szervezők  a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Maros Megyei Tanács támogatását, a csendőrség és rendőrség szakszerű hozzáállását köszönve zárták közleményüket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?