Szereplőket keresnek az apáczaisok új musicaljéhez

A Mozart! után máris megvan a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákjainak új musical-terve: Gérard Presgurvic Rómeó és Júliáját adnák elő. Külsősök jelentkezését is várják a szereplőválogatásra, közölték.

A közlemény szerint más iskolák diákjait, valamint frissen végzetteket és egyetemistákat is várnak az első két szereplőválogatásra, mely során szólistákat keresnek Rómeó, Júlia, Capuletné, Capulet, Benvolio, Mercutio, Tybalt, Páris, a Dajka, Montague-né, Lőrinc barát, és Escalus, Verona hercegének szerepére.Gérard Presgurvic műve szinte berobbant a magyar musicaljátszás terébe, amikor 2004-ben színpadra állították a Budapesti Operettszínházban Dolhai Attila és Szinetár Dóra főszereplésével. A Nagymező utcai teátrum kultikus előadásává vált az akkori produkció, s olyan slágerekkel gazdagította a musicalirodalmat, mint a Lehetsz király vagy a Szívből szeretni.

Noha a tervezett bemutató pontos, jövő nyári időpontja még nem ismert, az alkotók – a munka nehézségére, valamint arra való tekintettel, hogy a projektben résztvevő diákoknak elsősorban iskolai kötelezettségeik vannak – már szeptemberben megkezdik a szereplőválogatásokat, hogy az ezek során kialakuló csapattal minél hamarabb megkezdjék a felkészülést.

Ez alkalommal két napon, szeptember 25-én és 26-án 16 órától várják, kizárólag a fentebb említett szólista szerepekre jelentkezőket az Apáczai Csere János Elméleti Líceum (Str. I. C. Bratianu/Király utca 26. szám) A07-es termébe. A későbbiekben külön tartanak meghallgatást a tánc- és énekkarba jelentkezőknek is, melyekről idejében értesítik az érdeklődőket.

A meghallgatásra előzetes jelentkezés szükséges az apaczaimusical@gmail.com címen – legkésőbb szeptember 24-én 23 óra 59 percig. A részletek itt olvashatóak.

Kapcsolódók

Kimaradt?